Manager Marketing & Ticketing – Culturele vacatures (2024)

Schouwburg Concertzaal Tilburg in Tilburg zoekt een Manager Marketing & Ticketing voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 28-06-2024

Manager Marketing & Ticketing – Culturele vacatures (1)
Bij Schouwburg Concertzaal Tilburg vinden jaarlijks zo’n 400 voorstellingen en concerten plaats, waar meer dan 180.000 bezoekers op af komen. Daarnaast zijn we als podiumkunstinstelling een bühne voor (zakelijke) evenementen en vinden duizenden enthousiaste en nieuwsgierige leerlingen hun weg naar schoolvoorstellingen. Vanaf medio september openen we onze deuren 365 dagen per jaar, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat, omdat we geloven dat er in ons huis de hele dag reuring moet zijn.

Met ons nieuwe concept Boove & Benee voegen we daarmee een inspirerende stadsfoyer om te werken en studeren én een toegankelijk stadscafé toe aan onze organisatiefilosofie. We doen er alles aan om Schouwburg Concertzaal Tilburg een vrijplaats te laten zijn. Een open en inspirerende plek voor het vrije woord, voor veranderende gedachtes, voor bevestiging en een ander perspectief. Een podium voor nieuwe verhalen, vergeten geschiedenis en het hier en nu. Hier zijn de ontmoeting, cultuur en uitgaan met elkaar verbonden. We vinden het belangrijk dat iedereen – voor én achter de schermen – zich vrij voelt zichzelf te zijn en bij te dragen aan onze verbindende ambitie: het zijn van de culturele brandhaard in het hart van Tilburg.

We zoeken per 1 september 2024 een

32 tot 36 uur per week

Schouwburg Concertzaal Tilburg is op zoek naar een strategisch sterke en bevlogen Manager Marketing & Ticketing. Iemand die een actieve bijdrage wil leveren aan de doorontwikkeling van onze zichtbaarheid, marketingactiviteiten en publiekscommunicatie.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

  • Ontwikkeling van het meerjarig marketing- en communicatiebeleid, inclusief budgettering.
  • Opstellen van eigentijdse en innovatieve marketingstrategieën voor verschillende publieksgroepen, passend bij het programma, de maatschappelijke thema’s en in lijn met de merkstrategie.
  • Plannen, coördineren en evalueren van marketing- & communicatieactiviteiten.
  • Rapporteren over resultaten en voortgang.
  • Bouwen aan en onderhouden van een waardevol netwerk binnen de stad, de regio en het culturele landschap.
  • Het vertalen van trends en ontwikkelingen in klantcommunicatie, service en marketing naar plannen voor Schouwburg Concertzaal Tilburg.
  • Leiden, begeleiden en coachen van de teams marketing en ticketing.
  • Je bent in staat om afdelingsoverstijgend te denken en zo samen met je collega’s bij te dragen aan de algehele bedrijfsvoering.

Jij bent een echte teamplayer, mensgericht en nieuwsgierig naar de verschillende ontwikkelingen op het gebied van (online) marketing, communicatie, community building en ticketsales. Met je kennis, innovatieve ideeën, open blik en humor heb je een voorbeeldrol voor jouw collega’s. Je geeft ruimte en aandacht en stuurt aan op basis van vertrouwen. Om van deze rol een succes te maken heb je visie, daadkracht en een flinke dosis lef nodig. Daarnaast:

  • Heb je een hbo/wo-denkniveau, minimaal vijf jaar ervaring op het gebied van marketing en communicatie en ervaring in een leidinggevende functie.
  • Ervaring in de culturele sector is een pre.
  • Ben je een hands-on strategisch marketeer met een creatieve en originele geest en met de drive om culturele marketing steeds weer door te ontwikkelen.
  • Begrijp je dat werken in de culturele sector gepaard gaat met beperkte budgetten en creativiteit om je doelen te bereiken.
  • En realiseer je je dat werken bij Schouwburg Concertzaal Tilburg hollen en stilstaan is en dat af en toe werken in de avonduren bij je rol hoort.

We bieden

  • Een inspirerende werkplek in het centrum van Tilburg.
  • Een tijdelijke aanstelling met de intentie om deze bij goed functioneren om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
  • Salaris conform de cao Nederlandse Podia (schaal 8 / € 3.525,69 tot € 5.102,86).
  • Het hele jaar door te gekke voorstellingen en concerten die je mag bezoeken.
  • De mogelijkheid je blijvend te ontwikkelen in je functie.

Schouwburg Concertzaal Tilburg is een plek waar iedereen zich thuis mag en kan voelen. We streven ernaar als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen het team versterkt.

Denk je ‘jullie zoeken mij’, mail dan uiterlijk vrijdag 28 juni 2024 12:00 uur je motivatie en cv naar vacatures@schouwburgconcertzaaltilburg.nl onder vermelding van ‘Vacature Manager Marketing & Ticketing’. Heb je inhoudelijke vragen over de functie of de procedure, neem dan contact op met Evelien ter Ellen (manager marketing & ticketing a.i.) eterellen@schouwburgconcertzaaltilburg.nl of Rob van Steen (directeur) rvansteen@schouwburgconcertzaaltilburg.nl. De eerste ronde gesprekken is gepland op donderdag 4 juli, tweede ronde op 10 juli 2024.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Manager Marketing & Ticketing – Culturele vacatures (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6393

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.